Előfizetői tartalom

Kínzó benzináremelés! - Nem fájna, ha...

Portfolio
Bár nominális értelemben soha nem tankoltak ilyen drágán a magyar autósok, a jelenlegi benzin és gázolajárak reálértéken nézve még a 2009. júliusi jövedéki adó és ÁFA emelés, illetve a 2010. januári újabb jövedéki adó emelés hatására sem futottak új csúcsra. Ez vélhetően a hazai autósokat cseppet sem vigasztalja, ahogy az a tény sem, hogy az utóbbi másfél év adóemeléseinek köszönhetően most 10%-kal (literenként hozzávetőlegesen 30 forinttal) magasabb áron tankolnak.

Nominális csúcs, de a reálérték még nem döntött rekordot A mai 8 forintos benzinár és 6 forintos gázolajár emelés hatására soha nem látott magasságba emelkedett az üzemanyagok bruttó nagykereskedelmi listaára, így az autósok a kutakon is rekordáron tankolhatják a benzin (átlagosan valahol 353-354 forint környékén) és gázolaj (átlagosan valahol 340-341 forint környékén)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés