Előfizetői tartalom

Helytelenítik az INA részvények vásárlását Horvátországban

Portfolio
Nem a horvát nyugdíjpénztári tagok érdeke, hogy a nyugdíjalapok felvásárolják az INA-részvényeit, és emiatt a horvát pénzügyi felügyeletnek is fel kellett volna emelnie a szavát - fejtette ki a horvát nyugdíjpénztári tagok érdekvédelmi szervezete (MIROS) keddi közleményében. A zágrábi tőzsdén egy hét után a legkisebb forgalomban, de az eddigi legmagasabb áron kereskedtek az olajcég papírjaival, írja az MTI.

A több mint másfél millió pénztártag érdekében megszólaló egyesület szerint a befektetésekre vonatkozó három törvényi alapelvből legalább kettőt, a biztonságot és a sokszínűséget sérti a részvényfelvásárlás. Megítélésük szerint a súlyos gazdasági válság közepette a pénztártagok szociális biztonságát veszélyezteti a kockázatos ügylet, amelynek esetleges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés