Előfizetői tartalom

Európa a tél fogságában, de ki nyerhet rajta?

Az idei tél több országban olyan havazással és faggyal köszöntött be, amelyre már évek óta nem volt példa, a híradások hóban ragadt autósokról, és kényszerűségből repülőtereken karácsonyozó utasokról tudósítanak. Ebben a környezetben a befektetők szinte zsigerből nyúlnak egyes részvényekhez, mondván: ha kemény a tél, ezek a vállalatok profitálhatnak belőle. Ilyenek például a jégmentesítéshez szükséges szórósó gyártói, illetve a téligumikat gyártó cégek. Megvizsgáltunk két német vállalatot, mekkora tulajdonképpen a "tél-kitettségük", valóban érdemes-e ezen vállalatok papírjait venni, ha elhúzódó kemény télre számítunk.

A "só sztori". Az idei tél Európában sok hóval és faggyal köszöntött be, több országban hatalmas közlekedési káoszt okozva. Több repülőtér, autópálya-üzemeltető és önkormányzat is a szükségesnél kisebb készletet halmozott fel a közlekedési- és egyéb infrastruktúra jégtelenítésére. A legnagyobb sóértékesítők szerint a jelenlegi igényeket még ki tudják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés