Előfizetői tartalom

Megállíthatatlanul tört előre az aranyár (TOP 10 sztori - 8.)

Portfolio
Hiába az utóbbi évek folyamatos száguldása, az arany árfolyama az idei évben újabb történelmi csúcsot állított fel 1430 dolláros magasságban. A befektetők továbbra is szívesen "menekítik" pénzüket a nemesfém piacára, miközben a híradások a legnagyobb fejlett országok eladósodottságától hangosak. A jelentős tartalékokkal rendelkező Kína továbbra is nagy potenciált tartogathat, amennyiben diverzifikációs céloktól vezérelve jelentősebb vételekkel jelentkezne a piacon.

Az európai adósságválság miatti félelmektől hajtva idén újabb, 1430 dolláros csúcsra futott az arany árfolyama, így tavaly év vége óta 26%-kal került feljebb. A nyerő széria már tíz éve, a 2000-es évben tapasztalt mérsékelt csökkenés óta tart, ami eddig nem tántorította el a nagyobb szereplőket az aranypiaci vásárlásoktól. Sőt, a tavalyi és az idei év is leginkább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés