Előfizetői tartalom

Dmitro Firtas visszatér?

Portfolio
Az EMFESZ egykori tulajdonosa, Dmitro Firtas minden jel szerint győzelemre áll volt cége lengyelországi leányvállalataival kapcsolatos jogvitában. Néhány napja az ukrajnai üzletember cégeit irányító, Cipruson bejegyzett Mabofi Ltd keresetet nyújtott be egy lengyel városi bíróságra, amely november 24-én már megtiltotta a Firtas által alapított EMFESZ NG Polska és az annak tulajdonában lévő DPV Service részvényeivel való kereskedést. Az ítélet értelmében a tilalmat december végéig be kell vezetni a varsói tőzsde hivatalos értesítései közé.

A tét már csak azért is nagy, mert a DPV Service egy viszonylag kis, alig 20 négyzetkilométeres lengyelországi területen 21 kutatási engedéllyel rendelkezik. A régióban a becslések szerint 180 millió hordó kőolaj található, amelynek értékét a Mabofi szakemberei 250 millió dollárra teszik. Firtas jogi képviselői kilátásba helyezték, hogy az összes lehetséges jogi eszközt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés