Előfizetői tartalom

Vizsgálat indítását kéri a MOL az INA szárnyalása kapcsán

Portfolio
A MOL 2010. december 29-én egy beadványt juttatott el a Horvát Versenyhivatal részére, melyben vizsgálat elindítását kezdeményezte arra vonatkozóan, hogy a Horvát Versenytörvény értelmében született-e összehangolt magatartásra vonatkozó tiltott megállapodás az INA részvények Zágrábi Értéktőzsdén, 2010. december 14-20 közötti időszakban történő vásárlására vonatkozóan.

Mint ismert, a MOL 2800 kunás áron tett vételi ajánlatot az INA közkézhányadon levő papírjaira, azonban a tőzsdén december közepétől lendületes emelkedés bontakozott ki a részvények piacán egészen 3100 kunáig repítve az árfolyamot. A vásárlások mögött horvát nyugdíjpénztárak álltak, de napvilágot láttak olyan spekulációk is, melyek szerint egy amerikai befektető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés