Előfizetői tartalom

Bokorovics: Örülünk annak, ha a MOL aktívabb a geotermiában

A MOL menedzserei egy múlt héten megjelent interjúban a hazai geotermia szabályozásáról, az azzal kapcsolatban felmerült esetleges változtatási irányokról és pozitív nemzetközi szabályozási példákról beszéltek a Portfolio.hu-nak. Logikusnak tartottuk, hogy a hazai geotermia egyik meghatározó szereplőjét, a PannErgy-t is megkérdezzük a felvetett témákban. Bokorovics Balázst a Fasimon Sándorral és Grosz Ákossal készült interjú kritikus pontjairól kérdeztük. A PannErgy igazgatótanácsának elnöke szerint egyelőre sem a mélységi geotermikus projektekhez tartozó határvonal, sem a geotermikus koncesszió szabályozásán nem lenne szabad változtatni, hiszen az egyeztetésekkel és a jogszabály meghozatalával akár másfél év is kárba veszne, nem beszélve az uniós támogatásokról, amelyeket a "csúszás" miatt nem lehetne lehívni. Bokorovics üdvözölné a MOL aktívabb jelenlétét a geotermiában, hiszen a geotermia környezetvédelemben betöltött szerepének erősítésében a a MOL-nak is helye lenne.

Portfolio.hu: A MOL véleménye szerint a geotermiával kapcsolatos szabályozási környezet nem tiszta. Önök egyetértenek ezzel? Bokorovics Balázs: Ezzel nem teljesen értünk egyet. Korábban a teljes mélységtartományban vízjogi létesítési engedély és az ehhez kapcsolódó engedélyek megszerzésével lehetett geotermikus beruházásokat létrehozni. Tavaly áprilisban elfogadta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés