Előfizetői tartalom

Rekordévet zártak az európai autógyártók

Megérkeztek az első 2010-es értékesítési számok az európai autógyártóktól. A végleges értékek a legoptimistább tavaly év eleji elemzői várakozásokat is "megverték", a több országban bevezetett roncsautó programok kifutását követően nem sokan számítottak arra, hogy a szektor szereplői két számjegyű eladás-bővülést tudnak majd felmutatni. Az autógyártók között az európai szereplők kiemelkedően teljesítettek, az eddig számokat közlő vállalatok mind piaci részesedést szereztek, főként egyes észak-amerikai és ázsiai gyártók rovására. Újabb rekordok is születtek, hiszen a Volkswagen konszern, az Audi, a Mini és a Renault csoport sem adott el korábban annyi járművet, mint tavaly, a BMW pedig minden idők második legmagasabb eladási darabszámát regisztrálta.

Volkswagen A Volkswagen csoport a vállalat történetében most először értékesített 7 milliónál több járművet, a 7,14 millió darabos eladás 13,5 százalékos emelkedésnek felel meg. Az értékesítés vártnál erősebb felfutásában fontos szerepet játszott az év utolsó hónapja is, hiszen decemberben közel 23 százalékkal több járművet adott el a konszern 2009 utolsó hónapjához...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés