Előfizetői tartalom

Nem véletlenül húzzák az OTP-t

Tavaly év végén a nagy elemzőházak sorra jelentették meg 2011-es stratégiáikat, amelyekben a különböző eszközosztályok idei teljesítményeit próbálták előre jelezni. Az elemzők nagy többsége abban egyetértett, hogy az alapvetően pozitív befektetői hangulat idén is kitarthat, ez pedig további emelkedést hozhat a részvénypiacokon. Ezt elfogadva pedig az egyik ajánlott stratégia a tavaly alulteljesítő részvények illetve szektorok megvásárlása lehet 2011-ben, hiszen a piac logikája szerint a bull piac ezen szakaszában a lemaradó, "még olcsó" vállalatokba érdemes fektetni. Az év első hónapja alapján úgy tűnik, működik a stratégia.

A pénzügyi szektor lehet 2011 sztárja Tavaly az S&P 500 index közel 13 százalékot emelkedett, az egyes szektorok közül többek között a ciklikus fogyasztási javak és az alapanyagok gyártói emelkedtek a benchmarkot meghaladó mértékben. Idén mindkét szektor alulteljesítő, a nagy ralit követően a befektetők új szektorok után néztek. Az alábbi ábrán jól látszik, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés