Előfizetői tartalom

Egis: kit érdekelnek most a jó számok?

A várakozásoknak szinte pontosan megfelelő eredmény számokat tett közzé a tegnapi piaczárást követően az Egis. A negyedév jól alakult, a profitabilitás erőteljes volt, a piac azonban várhatóan nem erre, hanem a hazai szabályozói változásokra figyel majd a következő hetekben. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai: - az előszállítások után is komoly növekedés az orosz piacon; - jól teljesítő FÁK és Kelet-Európa; - emelkedő K+F és értékesítési költségek, amit azonban az igazgatási költségek ellensúlyozni tudtak; - tovább emelkedő készpénz és értékpapír állomány. Véleményünk szerint a gyorsjelentés következtében nem lesz komoly árfolyam elmozdulás a mai kereskedés során, a negatívvá váló globális hangulat, illetve az elmúlt hetek emelkedését követő profit realizálások generálhatnak lejtmenetet a papírok piacán. A Richter tájékoztató tanulságait követően pedig a befektetők várhatóan kiemelt figyelemmel kísérik majd az Egis menedzsment 10 órakor kezdődő kommentárját is. Az Egis részvények ugyan mind hisztorikus, mind relatív értelemben olcsónak számítanak, az árfolyama azonban a következő hetekben is nyomott maradhat annak köszönhetően, hogy a kormány a korábbi információk alapján ismét jelentős elvonásra készül a gyógyszerkasszában. Ennek pedig a Richterénél nagyobb belföldi kitettség nyomán az Egis számára különösen jelentős negatív profit hatása lehet, így komoly kockázati tényezőt jelent.

Profit. Az Egis pénzügyi éve október 1-től szeptember 30-ig tart, így a társaság gyorsjelentése az első pénzügyi negyedévről szól. Az alábbiakban azonban - a könnyebb érthetőség kedvéért - az egyes negyedévek alatt minden esetben a naptári negyedéveket értjük. A várakozások és a tény számok összevetését tartalmazza az alábbi táblázat, amiből az látszik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés