Előfizetői tartalom

Amerika választ - Oroszországban

Március 9-én Joe Biden amerikai alelnök a Kremlben találkozik Dmitrij Medvegyev orosz államfővel. A Líbiában kialakult helyzet megvitatását szolgáló, munkalátogatásnak minősített tárgyalás másik célja néhány gyakran idézett moszkvai elemző szerint az, hogy Washington egyértelműen jelezze: az egy év múlva esedékes elnökválasztáson Vlagyimir Putyinnal szemben Oroszország jelenlegi első emberét támogatja.

A törvényhozás alsóháza, az állami duma egy magát megnevezni nem kívánó vezető tisztségviselője a hét végén úgy nyilatkozott a Nyezaviszimaja gazeta tudósítójának, hogy biztos forrásból tudja: az amerikaiak már 2007-ben letették a garast Medvegyev mellett. Ez azért érdekes, mert abban az időben Putyin még a hozzá hasonlóan KGB-s felderítő múltú, közismerten keményvonalas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés