Üzlet

Közzétették a nyugdíjpénztári reálhozamokat

Portfolio
Fennállásuk elmúlt 13 éve alatt -0,21%-os átlagos reálhozamot értek el a teljes befizetésre számítva a hazai magán-nyugdíjpénztárak - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének pénteken közzétett számításaiból. E mögött az átlag mögött természetesen a pénztárak eltérő teljesítménye áll.
17 magánnyugdíjpénztár közül 11 ért el pozitív reálhozamot, 6 kassza reálhozama viszont negatív volt 13 év alatt. A legmagasabb 13 éves reálhozamot az Életút érte el (1,72 százalék), a dobogó második fokán a Postás (1,46 százalék), a harmadikon pedig a Villamos nyugdíjpénztár (1,09 százalék) áll. Rajtuk kívül az Allianz (0,33%), az Aranykor (0,05%), az AXA (0,06%), a Dimenzió (0,35%), az ING (0,63%), az MKB (0,51%), az OTP (0,44%) és a Vasutas (0,41%) mutatott fel pozitív reálhozamot, a legrosszabbul viszont az Évgyűrűk (-3,70%) teljesített. A PSZÁF számításai részben becsült adatok alapján készültek.

Közzétették a nyugdíjpénztári reálhozamokat
A PSZÁF értékelése szerint az elmúlt három év folyamatai jól példázták azt, hogy a magyar nyugdíjpénztárak milyen mértékben vannak kitéve az értékpapírpiacok mozgásainak, és arra is rávilágítottak, hogy a pénztárak által követett befektetési politikák, és a választható portfolió bevezetésével a különböző kockázati szintet képviselő portfoliók mennyire eltérő hozamokat eredményezhetnek. Az árfolyamok mozgásaira a jövőben is számítani kell, mivel ez az értékpapírpiacok sajátja.

2010-ben a 18 hazai magánnyugdíjpénztár klasszikus portfolióinak összesített, vagyonnal súlyozott nettó hozama 5,41%, kiegyensúlyozott portfolióinak hozama 8,57% és növekedési portfolióinak hozama 10,97% volt. Ezek összességükben elmaradnak ugyan az elmúlt év kiemelkedően magas adataitól, azonban így is az éves infláció felett teljesítettek.

A PSZÁF által közzétett, a pénztárak tájékoztatása alapján készült 2010-es hozam-táblák, átlagos tízéves hozamráták portfóliótípusokra is lebontva itt olvashatók.
Este jön a vihar! Másodfokú riasztásokat adott ki az OMSZ
Visszatérne a Boeing 737 Max, aggódnak a repülővel utazók
Megkezdi Európa meghódítását a kínai Alibaba
Hatvanezer autót kell visszahívnia a Mercedesnek
Nagy változás jön a Mátrai Erőmű vezetésében
FrankfurtTőzsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
google