Előfizetői tartalom

Elcsendesült a vihar az amerikai tőzsdén

Portfolio
Mozgalmas napot tudnak maguk mögött a világ részvénypiacai, a tegnap reggeli 10 százalékos Nikkei zuhanás után ugyanis az európai és az amerikai tőzsdéken is valóságos pánikhangulat lett úrrá. A DAX kedden napközben 5%-os mínuszban is járt, de zárásra ebből le tudott dolgozni az index, a közel 300 pontos csökkenéssel nyitó Dow pedig a zárás előtt másfél órával még 200 pontos mínuszban járt, majd "mindössze" 138 pontos mínusszal fejezte be a napot. A mérsékelt amerikai mínuszok következtében az ázsiai piacok is korrigálni tudtak ma reggel. A Nikkei 5,7%-ot dolgozott le az elmúlt napok szakadásai után.

Pánikszerű, 10% feletti esés bontakozott ki tegnap reggel a japán tőzsdén, ami világszerte rányomta a bélyegét a részvénypiaci hangulatra. Az európai tőzsdék már a nyitást követően meredek esésbe kezdtek, a DAX index 5 százalékos mínuszban is járt, de az amerikai tőzsdék sem kerülhették el az esést. Tegnap a kereskedés végéhez közeledve némileg mérséklődött a negatív...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái