Előfizetői tartalom

Atomtéboly Németországban - A teljes európai piac szenvedhet

A német kormány a fukusimai nukleáris balesetet követően bejelentette, hogy azonnali biztonsági felülvizsgálatot rendel atomerőműveinél. Az ellenőrzés részeként az ország tizenhét reaktorából hétnek - azoknak, amelyek az 1980-ban vagy azt megelőzően kerültek üzembe - három hónapos kényszerleállást kell elszenvednie, és korántsem biztos, hogy azt követően ismét a hálózatra kapcsolódhatnak majd. Németország meghatározó fontossággal bír a kontinentális Európa árampiacára, az itt működő lipcsei áramtőzsde hatással van a többi nemzet árampiacának árazására is. De mit is jelent pontosan ez a kieső 7, illetve 7+1 reaktor a német árampiac számára?

A Merkel-kormányzat által nemrég kihirdetett rendelet , amelyet egyébként többen jogszerűtlennek minősítettek, rendelkezik az összes német reaktor biztonsági felülvizsgálatáról, az 1980-ban, illetve az előtt üzembe helyezett blokkok működésének minimum három hónapos szüneteltetéséről, valamint felfüggeszti a tavaly nagy politikai csatározások mentén végigvitt üzemidő-hosszabbításról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés