Előfizetői tartalom

Szigorodó uniós szabályozás - Sokba kerülhet a fuvarozóknak

Hámor Iván
A járművek, és közülük is a nehéz tehergépjárművek által kibocsátott szennyezőanyagok mennyiségének mérséklése érdekében egyre szigorúbb előírásokat vezet be az EU. 2009 októberétől csak az Euro5 előírásait teljesítő nehéz tehergépjárműveket lehet újként forgalomba helyezni, és 2012. december 31-én az Európai Unió országaiban és néhány környező államban - kezdetben az új jármű modellekre vonatkozóan, majd egy évvel később már minden eladott új járműre - érvényben lesz az Euro 6 szabvány.

A járműgyártók - nem utolsó sorban a benne rejlő PR és marketing potenciál miatt - nem várnak az utolsó pillanatig, hanem már műszaki felkészültségük és gazdasági számításaik alapján korábban is elérhetővé teszik a kevéssé környezetterhelő erőforrásaikat. A Mercedes-Benz után a Scania is bemutatta Euro 6-os motorjait, melyek hamarosan - 2010 második félévében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés