Előfizetői tartalom

The day after: Kazahsztán gazdasági útjai

A világ egyik legnagyobb területű, de csak mintegy 16 millió ember lakta országát 1989 óta módszeres politikai leszámolások sorával irányító Nurszultan Nazarbajev újraválasztását követően sietve letette az esküt, és elkezdte újabb elnöki ciklusát. A 71 éves politikus meggyőződése, hogy 2020-ig uralmon lesz. Kérésére ezért az államfői hivatal által pénzelt kazah orvosok és vajákosok már javában dolgoznak az emberi élet meghosszabbítását segítő szerek előállításán.

A választási kampány során és a voksolás alatt elkövetett vérlázító szabálytalanságok, csalások száma ezúttal semmivel sem volt kevesebb, mint az elmúlt két évtizedben. A muzulmán arab országokban tomboló, forradalmaknak nevezett földindulás közepette azonban a világ most nem tiltakozott túlságosan a demokrácia kazahsztáni megcsúfolása ellen. Egyrészt, mert viharos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés