Előfizetői tartalom

Durva gazdasági növekedést ígér Putyin

Gereben Ágnes
2008. évi hivatalba lépése óta az orosz miniszterelnök immár harmadszor állt az alsóház, az állami duma szónoki emelvényére szerdán délben, hogy számot adjon kormánya előző évi tevékenységéről. A több mint két órán át tartó beszédet legalább ötvenszer szakította félbe a képviselők tapsa - a tetszésnyilvánítás azonban egyszer sem a megelőző esztendő eredményeit, hanem a bejelentett jövőbeli prioritásokat jutalmazta. Elsősorban az állam szociális kötelezettségvállalásainak teljesítéséről, az ország hadiipari komplexumának fejlesztéséről és az energetikai szféra perspektíváiról szóló kijelentéseknél tört ki tapsvihar.

Oroszországnak komoly erőfeszítéseket kell tenni, hogy visszautasítsa a külföld diktátumát, mert "az önmagát nem igazolt liberalizmus" veszélyezteti hazája fejlődését, mondta Vlagyimir Putyin. Magyarról magyarra fordítva a politikus ezzel egyrészt visszautasította a 2000. és 2008. év közötti államfői tevékenysége során az emberi jogokon esett számos sérelem miatt őt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái