Előfizetői tartalom

Durva gazdasági növekedést ígér Putyin

2008. évi hivatalba lépése óta az orosz miniszterelnök immár harmadszor állt az alsóház, az állami duma szónoki emelvényére szerdán délben, hogy számot adjon kormánya előző évi tevékenységéről. A több mint két órán át tartó beszédet legalább ötvenszer szakította félbe a képviselők tapsa - a tetszésnyilvánítás azonban egyszer sem a megelőző esztendő eredményeit, hanem a bejelentett jövőbeli prioritásokat jutalmazta. Elsősorban az állam szociális kötelezettségvállalásainak teljesítéséről, az ország hadiipari komplexumának fejlesztéséről és az energetikai szféra perspektíváiról szóló kijelentéseknél tört ki tapsvihar.

Oroszországnak komoly erőfeszítéseket kell tenni, hogy visszautasítsa a külföld diktátumát, mert "az önmagát nem igazolt liberalizmus" veszélyezteti hazája fejlődését, mondta Vlagyimir Putyin. Magyarról magyarra fordítva a politikus ezzel egyrészt visszautasította a 2000. és 2008. év közötti államfői tevékenysége során az emberi jogokon esett számos sérelem miatt őt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés