Előfizetői tartalom

Egy zseniális spekuláció története - A történelem ismétli önmagát?

Portfolio
Az ezüst elmúlt hetekben látott menetelését látva sokan emlékezhetnek a Hunt fivérek által keltett 1979-1980-as évek tőzsdemániájára. Akkoriban a kétszámjegyű infláció, napjainkban pedig az attól való félelem segíti az ezüst iránti megnövekedett keresletet. E spekuláció elleni harcban a szabályozó hatóságok napjainkban is a Hunt fivérek ellen alkalmazott első módszerhez, a határidős alapletétek emeléséhez folyamodtak. Akkoriban az esésben érdekelt tőzsdei vezetők első lépésétől nem rémültek meg a spekuláns testvérek, és tovább fújták a lufit az ezüst piacán.

A Mániák és válságok a tőzsde hőskorában című könyv unikális, az elmúlt évszázadok tőzsdei manipulációit, mániáit és az ezek következtében létrejövő válságokat összegyűjtő kiadvány, mely felejthetetlen és tanulságos élményekben részesíti az olvasót. A kötet szerzője, Zsiday Viktor roppant mulatságosan mutatja be ezeket a sztorikat, és von azonnal párhuzamot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés