Előfizetői tartalom

Állami Nyomda gyorsjelentés: mitől emelkedhet az árfolyam?

A várakozásokat felülmúló első negyedéves gyorsjelentést tett közzé a tegnapi piaczárást követően az Állami Nyomda, mely üzemi szinten minimálisan, nettó szinten azonban 10%-kal a konszenzus feletti számokat produkált. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai: - az alacsony bázisról a kulcsüzletágaknak köszönhetően a bevétel 20%-kal emelkedett; - az export dinamikusan bővült, részben az új leánycégnek köszönhetően, - a profitabilitás visszatért a válság előtti szintek közelébe; - a nettó hitelállomány csökkent, a vevőkövetelések azonban még mindig 1 mrd Ft-tal az átlagos szint felett állnak. A gyorsjelentés következtében a mai kereskedésben enyhe árfolyam emelkedésre számíthatunk, a komolyabb növekedés ellen hathat azonban az elmúlt napok megpattanása mellett az a tény is, hogy a társaság belső teljesítményét mutató üzemi eredmény gyakorlatilag a vártnak megfelelő lett. A papírok értékeltsége nem magas, de a szektorban ez megszokott, így erről az oldalról inkább egy szektor hatás válthat ki érdemi árfolyam emelkedést.

Vissza a múltba. A Portfolio.hu által összeállított 2 elemű konszenzus és a tény számok összevetése során látható, hogy a társaság EBITDA és üzemi eredmény szintjén minimálisan, nettó szinten azonban 10%-kal tett közzé magasabb számokat, mint ami a konszenzusban szerepelt.A társaság árbevétele 20%-kal emelkedett, melynek döntő részét a legfontosabb divízió, a biztonsági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés