Üzlet

A Siemens felhagy az atomenergetikával - Sok a kérdés

Portfolio
A Siemens vezetősége meghozta a nukleáris üzletág leépítésről szóló döntést, értesült a Handelsblatt. A cég hivatalos álláspontja szerint azonban a társaság még csak ott tart, hogy a fukusimai katasztrófa kapcsán felülvizsgálja jövőbeni nukleáris stratégiáját. A társaság egy választott bírósági döntés értelmében 927 millió dollárt köteles (vissza)fizetni a francia Arevának, a korábbi a nukleáris szövetségükből történő kilépés miatt.
A nemzetközi hírszolgálatok már korábban is beszámoltak arról, hogy a Siemens vizsgálja nukleáris tevékenységének leépítését a japán történéseket követően, így a hír semmiképpen sem váratlan. Az igazi kérdés inkább e döntés végrehajtása kapcsán merül fel, ugyanis a társaság jelenleg is partneri viszonyban van az orosz állami Rosatommal. A Siemens 2009 márciusában állapodott meg az oroszokkal, megszakítva kapcsolatát korábbi nukleáris szövetségesével, a francia Arevával, azonban a közös tevékenységet gátolta, hogy az Arevával történt szakítás ügye egészen az elmúlt hétig választott bíróság előtt feküdt. A megszületett döntés értelmében a Siemensnek 927 millió dollárnak megfelelő összeget kell visszafizetni az Arevának, mert megsértette korábbi együttműködésüket.

Az FT korábban arról számolt be, hogy a Siemens felsőbb köreiben már régóta többen megkérdőjelezték a német-orosz szövetség életképességét. Az igazi fejtörést jelenleg az okozza a német cég vezetői számára, hogy miként tudnak úgy kilépni a szövetségből és az iparágból, hogy azzal ne veszélyeztessék egyéb orosz megrendeléseiket.
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
bika wall street index tőzsde