Előfizetői tartalom

A kormány összevonná a MOL-t és az MVM-et? Miért?

Portfolio
A kormány a Szurgut-pakett megvásárlásával egy nagyon fontos vagyonelemet szerzett vissza, ami a szakértők szerint már középtávon megtérülő befektetés, mondta Fellegi Tamás egy szerdai sajtóbeszélgetésen. A fejlesztési miniszter hozzátette, hogy a vásárlás jelentős szinergiákat teremthet más, az állam tulajdonában lévő vállalatokkal, például a MVM Csoporttal. Hasonló terv Ausztriában is előkerült 2006-ban, amikor az OMV-t a Verbunddal akarta összevonni a kormány, az ügylet azonban egy 20%-os OMV árfolyam zuhanás után kudarcba fulladt.

Nem kell újabb hitelt felvenni a MOL-részvények megvásárlása miatt, mondta nemzeti fejlesztési miniszter egy szerda délutáni sajtóbeszélgetésen - számol be az Index. Az 500 milliárdos vétellel egy fontos vagyonelem került vissza nemzeti tulajdonba, annak nemzetgazdaságilag is pozitív hatása lesz, segíti a nemzeti ipar újjáélesztését, növekszik vele az ellátásbiztonság...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái