Előfizetői tartalom

Külföldi lapok: "bizarr" a MOL kivásárlása

Portfolio
Az összes jelentős gazdasági hírportál beszámolt a tegnapi MOL-ügyletről. Komolyabb érzelmeket nem váltott ki a nemzetközi környezetben a tranzakció, a legtöbb helyen az 1,88 milliárdos vételárral kapcsolatos címekkel jelentek meg az írások. A WSJ által idézett nyugati bankár szerint azonban a tegnapi "győzelem" nagyon sok pénzbe került és csupán látszólagos, ugyanis az olajellátás által továbbra is megmarad a MOL orosz ellenőrzése. Magyarország pénzügyi helyzetét figyelembe véve "bizarr" jelzőt használ a tranzakció kapcsán a meg nem nevezett bankár. A Handelsblatt szerint a magyar kormány mostantól fokozottabban használhatja a MOL-t a nemzeti energiapolitikai céljainak elérésére. A nemzetközi lapok által megkérdezett elemzők szerint jó, hogy eltűnt a Surgut-feszültség a magyar olajtársaság életéből, de az állami tulajdonlásban is látnak kockázatot.

A Reuters, a Bloomberg, a Wall Street Journal és a Financial Times is beszámolt a tegapi MOL-lal kapcsolatos hírről, miszerint a magyar állam 21,2%-os tulajdonrészt szerzett a MOL-ban a Surgut-nál lévő pakett megvásárlásával. A vételár 1.88 milliárd euró. A nemzetközi lapok többnyire szűkszavú és tárgyilagos beszámolója szerint az ügylet legfontosabb adatai: - A magyar...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái