Előfizetői tartalom

Átok ül a magyar tőzsdén? - Szakadatlanul esik a forgalom

Portfolio
Májusban is folytatódott a forgalom lemorzsolódása a hazai részvénypiacon, az év/év alapú visszaesés ezzel már sorozatban 11 hónapja tart. A BÉT azonnali piacának duplikált forgalma 57%-kal esett vissza a tavalyi év azonos időszakához képest, míg a megelőző hónaphoz viszonyítva 22%-os a csökkenés. A brókercégek között továbbra is az Erste vezet, mely májusban még növelni is tudta az összforgalomból való részesedését (mely így 22,4%-ot tesz ki), a Concorde második a sorban, bronzérmesként pedig a cseh Wood végzett, 2 helyet javítva.
Az áprilisi pluszos teljesítmény után májusban lefelé vették az irányt a világ tőzsdéi, a Dow Jones index 2%-os csökkenéssel zárta a hónapot. A nemzetközi folyamatok a hazai piacon is éreztették hatásukat, a BUX index 4%-ot veszített értékéből ezidő alatt. Sokan a gyenge májusi teljesítményen nem csodálkoznak, hiszen a "Sell in May, and go away" néven elhíresült tőzsdei...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái