Üzlet

Óvatos Európa a délutáni adatdömping előtt

Portfolio
Lefelé tendálnak a meghatározó nyugat-európai indexek, az eladó nyomás főleg a francia bankszektor részvényeit sújtja, miután a Moody’s Investors Service figyelőlistára tette három francia nagybank minősítését. A DAX 0,3%-kal került lejjebb, a CAC40 0,4%-os csökkenést mutat, míg a FTSE100 0,2%-kal értékelődött le.


Óvatos Európa a délutáni adatdömping előtt
Ma délután fél háromkor, negyed négykor és fél ötkor is érkeznek fontosabb makroadatok a tengerentúlról, ezek megjelenéséig inkább a kivárás jellemezheti a piacokat.

A Stoxx 600 szélesebb piacokat lefedő indexe is néhány tized százalékkal lefelé mozdult, a csökkenést a banki szektor mellett az építőipar vezeti, míg a nyersanyagkitermelők továbbra is felülteljesítenek.

Óvatos Európa a délutáni adatdömping előtt


cac40
Még mindig árazgatja a piac a görög csőd lehetőségét, melyet az athéni index szakadásán kívül jól mutat az alábbi hír is. A Moody’s Investors Service három francai bankot tett figyelőlistára a BNP Paribas-t, a Societe Generale-t és a Credit Agricole-t, mindhárom bank részvényei 1,7%-os csökkenést mutatnak a párizsi tőzsdén. A lehetséges leminősítés oka a három francia bank jelentős görög kitettsége.

A portugál börzén is szenvednek a bankok, a Banco Comercial Portugues több mint 4%-ot veszített értékéből de a német Deutsche Bank és Commerzbanknak sincs oka túl sok büszkeségre, előbbi 0,7%-kal utóbbi 1,2%-kal csökken.

A svéd ruhakereskedő a Hennes & Mauritz (ismertebb nevén H&M) 2,7%-kal csúszott lefelé, miután az 5,4%-os elemzői konszenzustól elmaradó, 2%-os forgalomnövekedésről adott számot a vállalat május hónapra vonatkozóan.

Miután a Glencore International cáfolta az Eurasian Natural Resourcesért tett ajánlatott mindkét részvény lejtőre került , előbbi 2%-kal utóbbi 0,6%-kal került lejjebb.

Óvatos Európa a délutáni adatdömping előtt
Stock exchange
NEW YORK, USA - APRIL 23: Hungarian Foreign Minister Peter Szijjarto speaks during an exclusive interview on April 23, 2019 in New York, United States. (Photo by Atilgan Ozdil/Anadolu Agency/Getty Images)
_M7B1699
E.ON
KPMG
Musk
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Stock exchange