Előfizetői tartalom

Létező alternatíva a villanyautó

Hámor Iván
Az eddigi pár perces, olykor zártpályás menetpróbák után végre valós körülmények között, Budapesten is lehetőség nyílt kipróbálni egy villanyautót, mégpedig a Mitsubishi i-MiEV-et. Az szigetország adózási szabályai szerint kis alapterületűnek tervezett, eredetileg benzinmotoros autó hosszú évek fejlesztőmunkájával vált a világ egyik legelső sorozatgyártású villanyautójává. Az árát - egyelőre - nem a méretéhez kell viszonyítani!

Teletankolva, azaz teljesen feltöltve adta át az importőr képviselője a tesztautót, ami azt jelentette, hogy a megtehető távolságot jelező műszer 165 km-t mutatott. Ez nem tűnik soknak egy belső égésű motorral hajtott járművel összehasonlítva, de városon belül elég sok időt kell a kormány mögött tölteni, mire ennyit megtesz az ember. Az i-MiEV kezelése alapvetően nem tér...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés