Előfizetői tartalom

Szövetkezetekre van szükség

Orosz Márton
Nem lát lehetőséget a magyarországi földmoratórium meghosszabbítására, ellenben a franciához hasonló modellt életszerűnek tartana hazánkban is Tabajdi Csaba, európai parlamenti képviselő, az MSZP EP delegáció vezetője, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottság főtagja, aki szerint nem a családi vállalkozások, hanem tőkeerős pénzügyi körök vásárolják fel a magyar kisbirtokokat. A képviselő Brüsszelben nyilatkozott a Pénzcentrum.hu munkatársának.

P.: Néhány hónapja dőlt el, hogy meghosszabbították a földvásárlási moratóriumot Magyarországon. Milyen lehetőségeket lát arra, hogy ezt a későbbiekben valamilyen kiskapukkal kitolják? Van-e szükség erre? T.Cs.: Úgy látom, hogy uniós jogi szempontból ennek a hosszabbítása már nem lehetséges további három éven túl. Ugyanakkor van lehetőség egy, a franciához hasonló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés