Előfizetői tartalom

Újfent a privatizáció útjára léphetnek az oroszok

A június közepén Szentpéterváron megrendezett gazdasági fórumon, amely inkább politikai deklarációkat, mintsem gazdasági megállapodásokat hozott, Dmitrij Medvegyev egyrészt "zöld folyosó" biztosítását ígérte a külföldi befektetőknek, másrészt határozottan felszólította a hazája gazdasági életét irányító hivatalnokokat, hogy gyorsítsák fel az állami tulajdon magánosítását.

Az Oroszországban "szuverén demokrácia" néven számon tartott évtized alatt Vlagyimir Putyin és munkatársai alaposan megnövelték az állami vagyont, úgyhogy van (lenne) mit privatizálni, ha a válságból éppen hogy csak kiláboló világgazdaság szereplői között találnak tőkeerős és -- az orosz hatóságok önkényét ismerve -- kockáztatni hajlandó vállalkozókat. Noha 2009...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés