Előfizetői tartalom

Mi hajtja az autópiacot?

Hámor Iván
Az első félévi értékesítési adatok alapján a Skoda Octavia. A márka sikermodellje többek között annak köszönheti népszerűségét, hogy sokan nagyobb autóként tekintenek rá, mint amilyen a valóságban, és e miatt a presztízse is nagyobb. A cégek, vállalkozások mellett az államigazgatás szervei által kiírt közbeszerzési pályázatokon is sokszor arat győzelmet.

2011 első hat hónapja alatt 1712 Skoda Octaviára került magyar rendszám - ezzel a legkeresettebb modellé vált -, melyből mindössze 309 db-ot (18,05%) vásároltak magánszemélyek. Az 5-ajtós ferdehátú és a kombi kivitelek között a megoszlás 60-40% volt az első négy hónapban. Szintén ebben az időszakban mintegy 150 Skoda Octavia került az államigazgatás különböző szerveihez.Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés