Előfizetői tartalom

Bencsik: nem parádézásra, hanem csatanyerésre szerződtem

"Abban vagyunk érdekeltek, hogy olyan új szereplők jelenjenek meg a piacon, akik a korábbi, energetikai elitklubban, a színfalak mögött megkötött megállapodásokat figyelmen kívül hagyva, valódi versenyt teremtenek a hazai energiapiacon" - mondta Bencsik János klíma- és energiaügyekért felelős államtitkár a Portfolio.hu-nak adott interjújában. Az államtitkár egyebek mellett beszélt arról is, hogy milyen feltételek mellett épülhet fel az új megújuló támogatási rendszer (METÁR), az MVM gázpiaci szerepéről, és a Nemzeti Energiastratégiai kormányzati jóváhagyását követő teendőkről.
Stratégia és az új METÁR. Portfolio.hu: Az eredeti elképzelések szerint a Nemzeti Energiastratégia már az év első felében az Országgyűlés elé került volna, azonban most már biztos, hogy ez csak az őszi ülésszakban történhet meg. Mi okozta a csúszást? Bencsik János: Alapos társadalmi egyeztetést folytattunk, és az volt a szándékunk, hogy valóban érdemi legyen ez...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái