Előfizetői tartalom

Új eladási csúcs a Daimlernél

A Daimler az idei második negyedévben tovább növelte járműeladásait, operatív és nettó profitját is. Az elemzői várakozásokhoz képest a német autógyártó árbevétele valamivel gyengébben alakult, viszont a Daimler sokkal profitabilisabban működött a negyedév során, mint amire a konszenzusos számokból következtetni lehetett. A menedzsment óvatos optimizmussal tekint 2011 második féléve elé (már ami a saját üzletmenetet illeti), és elképzelhetőnek tartják, hogy a vállalat 100 milliárd eurót meghaladó árbevételt érjen el az idei évben, az év első 6 hónapjának számai alapján operatív profitja pedig jelentősen meghaladja majd a 2010-es értéket. A gyorsjelentés egyik legfontosabb üzenete, hogy az a hatékonyságjavulás, amit az autógyártók menedzsmentjei a válság alatt kommunikáltak, most valósággá vált, a költségracionalizálás, a beszállítói szerződések újratárgyalása és egyéb hatékonyság- és profitnövelő intézkedések eredménye már látszik, az árbevétel felfutásával és a hatékonyság javulásával a profitok is új csúcsra érnek. Nem véletlen tehát az az árfolyam-rali, amit a globális gazdasági válság enyhülését követően láthattunk az autógyártóknál.

Vegyes számok, brutális profitabilitás Az elemzői várakozásoknál árbevétel szinten gyengébb, operatív és nettó profit sorokon viszont erősebb számokat tett közzé második negyedéves gyorsjelentésében a Daimler. Bár a teherautó és kisteherautó szegmens is közel 14 százalékkal tudta növelni árbevételét, mindkét szegmens a várakozások alatt teljesített. Operatív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés