Előfizetői tartalom

Állami Nyomda: további javulás, vegyes számok

Vegyes gyorsjelentést tett közzé a tegnapi piaczárást követően az Állami Nyomda, melynek EBITDA és üzemi szintű eredménye 4, illetve 5%-kal elmaradt a konszenzustól, nettó soron azonban 7%-os pozitív meglepetést tudott okozni. Az üzemi eredmény, mint a belső teljesítményt mutató eredmény kategória fontosabb, ugyanakkor ennek alulteljesítése nem olyan jelentős, hogy az éves EPS várakozásokat ez érdemi módon befolyásolná. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai: - a bevétel ugyan stagnált, az export azonban 72%-kal bővült az év eleji akvizíciónak köszönhetően; - a 12 havi gördülő profitabilitás tovább javult, mivel a bázisból kikerültek a gyenge negyedévek; - az osztalék fizetés ellenére ismét nettó készpénz pozícióba került a társaság. A gyorsjelentés a részvény árfolyam szempontjából megítélésünk szerint semlegesen értékelhető, a negatívvá váló globális tőkepiaci hangulat hullámai azonban a kisebb kapitalizációval rendelkező papírokat, így az Állami Nyomdát is elérhetik.

A Portfolio.hu által összeállított 2 elemű konszenzus és a tény számok összevetése során látható, hogy a társaság EBITDA és üzemi eredmény szintjén alulmúlta a várakozásokat, míg nettó szinten felülteljesítette azokat.A társaság árbevétele stagnálást mutatott, az export azonban a román GPV akvizíciónak köszönhetően 72%-kal emelkedett, így az export részarány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés