FONTOS Eljöhet a benzinkutak bosszúja
 
Előfizetői tartalom

Cégautó szabályzat, a vállalati KRESZ

Portfolio
Mikor készül cégautó szabályzat? Amikor a vállalat megrendeli első autóját? Optimális esetben így kellene lennie, azonban a LeasePlan, hazánk vezető flotta- és gépjárműkezelőjének tapasztalatai nem ezt mutatják. Az első autó megrendelésénél sok esetben még senki nem gondol arra, hogy milyen problémák merülhetnek fel, ha a cégautó használat nincs körültekintően, minden gépkocsi használó számára egyértelműen szabályozva. Egyre több hazai vállalat ismeri fel azonban, hogy kiszámíthatóságot és bizonyos esetekben kézzelfogható hasznot hoz a külföldön már elterjedt "car policy", vagyis cégautó használatot szabályozó kézikönyv.

Milyen tisztázandó kérdésekkel találkozhat egy vállalat, amikor felmerül a cégautó szabályzatra vonatkozó igény? Például baleset esetén a munkáltató vagy a munkavállaló fizeti a CASCO önrészt? Esetleg osztoznak ezen a költségen? Melyik felet terhelik a parkolási vagy közlekedési bírságok költségei, és mi módon kell azokat megfizetni? De felmerülhetnek kérdések a gépkocsi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés