Előfizetői tartalom

Egis: durva alulteljesítés

A várakozásoknál jóval gyengébb eredmény számokat tett közzé a mai piaczárást követően az Egis, melynek üzemi profitja 20, nettó nyeresége pedig 10%-kal alulmúlta a Portfolio.hu által összeállított elemzői konszenzusban szereplő értékeket. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai: - 1,8 mrd Ft utólagos elszámolás a K+F visszaigényelhetőség miatt; - tovább robogó hazai bevétel - jól teljesítő orosz, de gyenge ukrán és egyéb FÁK piacok; - kordában tartott költségek; - tovább emelkedő készpénz állomány, ami már a részvényár 23%-át teszi ki. Véleményünk szerint a mai kereskedés során a gyorsjelentés inkább negatív hatással lesz az Egis részvényeire, ezt azonban a globális mozgások felülírhatják, tekintve hogy a piacokat most az igen hektikusan változó befektetői hangulat alakítja leginkább. Az Egis esetében további jelentős kockázatot jelent a kormányzat gyógyszerkassza megszorító terve, melynek részleteit várhatóan szeptember végéig dolgozzák ki. Amennyiben a tervezett 30%-os megszorítás valóban megvalósul, az szinte biztosan az Egis számára is komoly elvonást jelent majd.

Profit. Az Egis pénzügyi éve október 1-től szeptember 30-ig tart, így a társaság gyorsjelentése a harmadik pénzügyi negyedévről szól. Az alábbiakban azonban - a könnyebb érthetőség kedvéért - az egyes negyedévek alatt minden esetben a naptári negyedéveket értjük. A várakozások és a tény számok összevetését tartalmazza az alábbi táblázat, amiből az látszik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés