Előfizetői tartalom

Őrült hét Amerikában

Portfolio
Napok óta rendkívül idegesek a piacok, és egy piaci pletyka is elég ahhoz, hogy menekülõ üzemmódba váltsanak a befektetõk. A szerdai újabb részvényeladási roham után csütörtök kora délután is hasonló folyamatoknak lehettünk szemtanúi, ezt követõen azonban fordulat jött a piacokon, és a svájci frank gyengülésével egyidejûleg emelkedni kezdett az európai részvényindexek többsége. Miután az amerikai indexek pozitív tartományban nyitottak, az európai tõzsdék is emelkedéssel zártak. A csütörtöki nap végül az amerikai indexek szárnyalásával ért véget.Fontosabb részletek Az elmúlt napokban hatalmas volatilitás volt megfigyelhetõ a világ részvénypiacain, a Dow Jones index az elmúlt három napban több száz pontos elmozdulásokat mutatott. Ezzel párhuzamosan a svájci frank is heves mozgásokat mutat, a jegybank pedig már folyamatosan harcol a drága frank ellen. A befektetõket ezúttal már a Franciaországgal kapcsolatos aggodalmak nyugtalanítják, Amerika múlt pénteki leminõsítése már kezd feledésbe merülni. Szerdán hatalmas vihar érte el a magyar blue chipeket. Ma ezt korrigáltuk valamelyest: a BUX 2,1, a MOL 2,5, OTP 6,8%-ot emelkedett.

2011. augusztus 11. 22:15 Le-fel, le-fel Minden idők egyik legőrültebb hetét éli át az amerikai részvénypiac, hisz nem volt még olyan, hogy például a Dow Jones index négy egymást követő napon is 400 pontnál nagyobb mértékben ingadozott volna. Csütörtökön csaknem sikerült ledolgoznia...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái