Előfizetői tartalom

Küzdelem az afganisztáni áramexportért

A világ már nem is lehetne globálisabb, mint 2011 nyarán: a költővel szólva "szorítja, nyomja, összefogja egyik dolog a másikát s így mindenik determinált". Az amerikai törvényhozás döntései vagy a hitelminősítők hókuszpókuszai éppúgy otthonunk ajtaján dörömbölnek, mint a horvátországi választási kampány balkáni trükkjei, vagy a japán földrengés következményei.

Energetikai vagyonuk miatt a hatalmas kiterjedésű Közép-Ázsia mesterséges határok szabdalta "demokráciái" sincsenek már olyan távol tőlünk, mint néhány évtizede. De hozzászoktunk, hogy azokról a tájakról szólva a diktátorok könyörtelen leszámolásainak újabb fejleményeiről vagy a dinasztikus hatalomépítés komikus fordulatairól tudósít a média, esetenként pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés