Előfizetői tartalom

Elektromos autóval jár a telefonszerelő

Hámor Iván
Néhány évvel ezelőtt a tisztán elektromos autózás még olyan utópiának tűnt, mint az 1980-as években a széles körű mobiltelefon használat. Ma az utóbbi az egyik legáltalánosabb, legszélesebb körben elterjedt eszköz. Hogy az elektromos autózás terén mikor kerül sor a mobiltelefónia 1990-es évek közepére jellemző robbanásszerű áttörésére, még nem lehet megadni a válasz, de a hazai telekommunikáció egyik vezető vállalata már ma kiveszi belőle a részét. A Portfolio.hu. Szomolányi Katalint, a Magyar Telekom Vállalati fenntarthatósági osztályának vezetőjét kérdezte.

Az idei év második negyedévétől Magyarországon több elektromos hajtású személyautó is megjelent a forgalmazók árlistájában, így gyakorlati akadálya már nincs annak, hogy aki úgy gondolja, a belső égésű erőforrás helyett elektromos motorral hajtott autót használjon. A technológia újszerűsége, alacsony volumene, valamint a felhasználta alapanyagok szinte a jármű külső...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés