Előfizetői tartalom

TVK: romló környezetben emelkedő EBITDA

Barát Szabolcs, CFA
A tovább gyengülő iparági környezetben emelkedő profitabilitást mutatott a TVK a második negyedévben, az EBITDA 5,4 mrd Ft lett. A harmadik negyedévben azonban óriási romlás következett be a termék marginokban. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai: - az iparági környezet kismértékben romlott... - ...a negyedéves EBITDA azonban emelkedni tudott az első negyedévihez képest; - a harmadik negyedév első felében azonban a marginok a negatív tartományba estek... - ...a társaság azonban a nyár végén emelkedő keresletben bízik; - a nettó hitelállomány kismértékben csökkent. A gyorsjelentés következtében a mai kereskedés során véleményünk szerint nem lesz látható jelentősebb elmozdulás, hiszen a papírok árfolyamát elsősorban a globális tőkepiaci hangulat alakította az elmúlt időszakban. Az iparági kilátások pedig egyelőre nem utalnak arra, hogy a TVK esetében gyökeres fordulat állna be a fundamentális oldalon.

A társaságot továbbra sem követ egyetlen elemző sem olyan szorosan, hogy profit becslést is adott volna, így várakozáshoz nem hasonlítható az eredmény. Az iparági környezet kismértékű romlása következtében a TVK profitabilitása azonban javult az első negyedévihez képest, s 5,4 mrd Ft lett, így a 12 havi gördülő érték minimális mértékben esett csak vissza.A nettó...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái