Előfizetői tartalom

A P-rendszám már nem megoldás

Hámor Iván
Az "alternatív" rendszámok - külföldi, E, P, Z, stb. - használatának szigorításával egyre kevésbé "éri meg" a járműveket ezekkel használni. A külföldi azonosító jelekkel kapcsolatos intézkedésekkel szemben sokkal kisebb megjelenést kapott eddig a P jelű rendszámok használatának visszaszorítására tett intézkedés, holott ez rengeteg hazai vállalkozást érint, olyanokat is, melyek üzemszerű működtetéséhez nélkülözhetetlen az a fajta azonosító jel.

A P jelű rendszámtábla alapvető célja, hogy a forgalomba még nem helyezett, vagy forgalomból valamilyen okból kivont járművel az arra illetékes szerv, vállalkozás kipróbálás céljából a forgalomban részt vehessen. Elsősorban autószervizek, javítóműhelyek, kutatóintézetek voltak az elsődleges célcsoportja, de később a járműkereskedelemmel foglalkozó vállalkozások számára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés