Előfizetői tartalom

A megújuló támogatási rendszer csúszása csak a multiknak kedvez

A megújuló szabályozás kidolgozásának csúszása elsősorban az egészen kicsi, hazai vállalkozásokat sújtja, mert ezek szinte semmilyen tartalékkal nem rendelkeznek, sokszor a végletekig ki vannak feszítve, nincs olyan más tevékenységük, amelyből finanszírozni tudnák a kieső hónapokat - mondta Tóth Balázs, az ELMIB Zrt. igazgatóságának elnöke a Portfolio.hu-nak. A szakember hozzátette, hogy amennyiben a jövő év elejére nem tisztázódnak a hazai megújuló támogatási rendszer legfőbb pontjai, akkor ebben a kormányzati ciklusban már nem lesz biomasszás erőműavatás.

Portfolio.hu: Az Elmibbel kapcsolatos legfontosabb hír az elmúlt időszakban Mártha Imre, a korábbi MVM-vezér érkezése volt, aki a társaságotok vezérigazgatói tisztségét tölti be. Mennyiben változik az Elmib stratégiája az új vezető érkezésével? Tóth Balázs: Mártha Imre érkezése egy hosszabb folyamat eredménye volt. A privatizáció utáni öt évben igen nagyot növekedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés