Üzlet

Fukusima mellett indítana kísérleti szélenergia-programot Japán

Portfolio
Úszó szélerőműveket építene a japán kormány a katasztrófát szenvedett fukusimai atomerőmű közelében. A kb. 260 millió dolláros kísérleti projektben hat darab 2 MW-os turbinát terveznek telepíteni. A kormány a kísérleti projekt munkálatai során nagyban számít hazai ipari cégekre - számol be a Bloomberg.
A japán vezetés azt tervezi, hogy a márciusi természeti csapásban megsérült fukusimai atomerőmű közeli vizeken kísérleti jelleggel hat darab 2 MW-os úszó szélerőművet épít fel annak érdekében, hogy segítse a térség helyreállítását.

A gazdasági minisztérium 260 millió dollárnak megfelelő összeget fordítana a kísérleti projektre, amelynek célja, hogy 2016-ig felmérje egy nagyobb szélfarm telepítésének lehetőségeit. A mostani tervek szerint pozitív eredmények esetén 2020-ra a Fukusima melletti vizeken nyolcvan darab szélerőművet állítanának termelésbe.

A bejelentést tevő japán tisztségviselő úgy fogalmazott, hogy a minisztérium nagyban számít az olyan japán cégek szerepvállalására a projektben, mint a Mitsubishi Heavy Industries, Fuji Heavy Industries, IHI Corp, vagy a Mitsui. Masanori Sato hozzátette, hogy az úszó szélerőművek technológiája még fejlesztési stádiumban van, ezért kiváló lehetőséget biztosít a japán társaságok számára a projektben való részvétel. A tisztségviselő emlékeztetett rá, hogy az off-shore szélenergetika egyre fontosabb lesz a jövőben.

Az úszó szélerőműveket jellemzően olyan nem partközeli vizeken telepítik, ahol a vízmélységből fakadóan nem lehetséges megoldani a tornyok tengerfenére történő direkt rögzítését. A tengeri szélerőművekben komoly lehetőséget látnak az energetikai szakemberek, ugyanis itt a kedvezőbb széladottságoknak betudhatóan jobb és egyenletesebb kihasználtság, termelés érhető el. Az off-shore telepítés költsége azonban egyelőre jelentősen meghaladja a szárazföldi szélerőművekét, így a kutatások főként ezen többletköltség csökkentésére irányulnak.
warrenbuffettt
közösségi iroda
GettyImages-482460361
GettyImages-1162791014
penzvaltas forint dollar brexit
Alteo klub
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
warrenbuffettt