Üzlet

Fukusima mellett indítana kísérleti szélenergia-programot Japán

Portfolio
Úszó szélerőműveket építene a japán kormány a katasztrófát szenvedett fukusimai atomerőmű közelében. A kb. 260 millió dolláros kísérleti projektben hat darab 2 MW-os turbinát terveznek telepíteni. A kormány a kísérleti projekt munkálatai során nagyban számít hazai ipari cégekre - számol be a Bloomberg.
A japán vezetés azt tervezi, hogy a márciusi természeti csapásban megsérült fukusimai atomerőmű közeli vizeken kísérleti jelleggel hat darab 2 MW-os úszó szélerőművet épít fel annak érdekében, hogy segítse a térség helyreállítását.

A gazdasági minisztérium 260 millió dollárnak megfelelő összeget fordítana a kísérleti projektre, amelynek célja, hogy 2016-ig felmérje egy nagyobb szélfarm telepítésének lehetőségeit. A mostani tervek szerint pozitív eredmények esetén 2020-ra a Fukusima melletti vizeken nyolcvan darab szélerőművet állítanának termelésbe.

A bejelentést tevő japán tisztségviselő úgy fogalmazott, hogy a minisztérium nagyban számít az olyan japán cégek szerepvállalására a projektben, mint a Mitsubishi Heavy Industries, Fuji Heavy Industries, IHI Corp, vagy a Mitsui. Masanori Sato hozzátette, hogy az úszó szélerőművek technológiája még fejlesztési stádiumban van, ezért kiváló lehetőséget biztosít a japán társaságok számára a projektben való részvétel. A tisztségviselő emlékeztetett rá, hogy az off-shore szélenergetika egyre fontosabb lesz a jövőben.

Az úszó szélerőműveket jellemzően olyan nem partközeli vizeken telepítik, ahol a vízmélységből fakadóan nem lehetséges megoldani a tornyok tengerfenére történő direkt rögzítését. A tengeri szélerőművekben komoly lehetőséget látnak az energetikai szakemberek, ugyanis itt a kedvezőbb széladottságoknak betudhatóan jobb és egyenletesebb kihasználtság, termelés érhető el. Az off-shore telepítés költsége azonban egyelőre jelentősen meghaladja a szárazföldi szélerőművekét, így a kutatások főként ezen többletköltség csökkentésére irányulnak.
intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
intel logo company