Üzlet

Már hivatalos: a Siemens elfordul az atomenergiától

Portfolio
A Siemens tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy a jövőben nem épít több atomerőművet. Peter Löscher, a társaság vezérigazgatója a Spiegelnek adott interjújában úgy fogalmazott, hogy ez a fejezet lezárult a társaság számára, továbbá hangsúlyozta, hogy a Siemens a jövőben is elkötelezett marad a megújuló energiák felé.
A cégvezető úgy fogalmazott, hogy a társaság döntése válaszként értelmezhető a nukleáris technológiát érintő német politikai és társadalmi ellenállásra. A társaság a jövőben nagyobb figyelmet kíván fektetni a megújuló energiák kiaknázására. A Siemens nem fog a jövőben kivitelezési és finanszírozási szerepet vállalni atomerőművi beruházásoknál, de technológia megoldásait, és egyéb kapcsolódó berendezéseit a jövőben is értékesíti majd.

Peter Löscher a nukleáris kapacitások leállítását, és ezzel párhuzamosan a megújuló energiaforrások áramtermelésen belüli arányának 2020-ra történő 35%-os emelését az évszázad kihívásának jellemezte, de véleménye szerint teljesíthető a német vezetés célkitűzése.

A cégvezető beszélt arról is, hogy a döntés értelmében felbomlik a 2009-ben megkötött Siemens-Rosatom szövetség is, bár hozzátette, hogy a társasága más területeken továbbra is együtt kíván dolgozni az orosz állami energetikai vállalattal, azonban több részletet nem mondott ezzel kapcsolatban. A társaság a jövőben is gyártani fog olyan gőzturbinákat és berendezéseket, amelyeket az atomerőművekben is alkalmazni lehet.

Korábbi sajtóértesülések már beszámoltak a Siemens döntéséről, azonban a cég hivatalosan mindeddig nem erősítette meg ezeket a híreket.

Már hivatalos: a Siemens elfordul az atomenergiától
címlap_INA
continental uj auto szag acella
Webp
D_MTI20191212057
boris johnson brexit
naptár 2020
usa wall street trader
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
címlap_INA