Üzlet

Példaképpé válhatnak a vállalatok: fókuszban az energiahatékonyság

Portfolio
Megkezdődött az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat (EKP) előkészítése, az érdeklődő vállalatok a pályázat során tesztelhetik energiahatékonyságukat, elnyerhetik az "Energiatudatos vállalat" címet, amennyiben elkötelezettek az energiaracionalizálás iránt - közölte a Virtuális Erőmű Program (VEP) Iroda az MTI-vel.
A közlemény ismerteti: a jövő generációinak boldogulása azon múlik, hogy képesek lesznek-e úgy élni, fogyasztani és termelni, hogy ezzel nem zsákmányolják ki a természeti erőforrásokat. Jövőnk záloga a fenntartható fejlődés biztosítása; ennek talán legfontosabb módja az energiafelhasználás visszaszorítása az élet minden területén. A lakossági és közületi energiamegtakarítási lehetőségeken kívül nemzetközi tanulmányok szerint hatalmas potenciált rejt a vállalkozási szféra is.

Kedden, az Országgyűlés fenntartható fejlődést szolgáló testületeinek védnöksége alatt, a tudományos élet, a szakigazgatás, a társadalmi szervezetek és példakép vállalatok összefogásával, a vállalkozások energiatudatosságának elősegítése érdekében elindult az EKP előkészítése. "Energiahatékony vállalat" az a vállalkozás lehet, amely már konkrét megtakarításokat tud számszerűsíteni, és bevált gyakorlatát másokkal is megosztja. A "Példakép vállalat"-tól elvárható, hogy aktívan közreműködjön az energiahatékonysági módszerek elterjesztésében és mások motiválásában, szemléletváltásában.

Az EKP szorosan együttműködik a Virtuális Erőmű Programmal (VEP). A pályázatot 2011. október második hetében hirdetik meg, amit november végén egy félnapos konferencia követ, az eredményhirdetésre és a díjak átadására pedig az energiahatékonysági világnapon, 2012. március 6-án kerül sor. A munkát a közlemény szerint az energiahatékonyság iránt elkötelezett, országosan elismert szakemberek, vállalatok, szakmai és társadalmi szervezetek támogatják.
intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
intel logo company