Előfizetői tartalom

Lázadás a Gazprom ellen

Alig néhány napja Brüsszel razziára emlékeztető rajtaütés sorozatot kezdett a Gazprom európai partnereinél, összegyűjtve azokat az iratokat, amelyekről feltételezhető, hogy a német, osztrák, lengyel, cseh, bolgár, litván és észt földgázvállalatok az Európai Unió monopóliumellenes előírásait sértő megállapodásokat kötöttek az orosz energetikai óriással.

A Gazprom vezetése -- a máskor ennél nagyságrendekkel kisebb európai ellenlépések kiváltotta kemény kirohanásokkal ellentétben -- látszólag nyugodtan fogadta a rendkívül kellemetlen fordulatot. Moszkvában ugyanis arra számítanak, hogy a brüsszeli hivatalnokok által összegyűjtött hatalmas mennyiségű dokumentum vizsgálata évekig eltart, addig meg az ügy elalszik. Ha a hasonló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés