Előfizetői tartalom

2160 km egyetlen tank gázolajjal

Hámor Iván
Két vállalkozó szellemű norvég 2160 kilométert tett meg egy átalakításoktól mentes, széria Ford Mondeo ECOnetic kombival, egyetlen tank - 70 liter - gázolajjal. Utazásuk az oroszországi Murmanszkban kezdődött és a norvégiai Oslón keresztül egészen a svéd Uddevalláig tartott, mielőtt elfogyott volna a gázolaj. Az átlagfogyasztás 3,2 l/100 km volt.

Egy versenyen elért siker nem csak a pályán nyújtott teljesítménytől, hanem a stratégiától és a taktikától is függ. Ezen utóbbiak része az is, hogy a megfelelő helyszín - pálya - jól legyen megválasztva. Ezért döntöttek a norvég autósok az Oroszország és Svédország közötti útvonal mellett, ugyanis ott - relatív - kicsi a forgalom és a megengedett sebességhatár is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés