Előfizetői tartalom

Megújuló-támogatás: biomasszára már van egy árunk!

Portfolio
A Biomassza Erőművek Egyesülése jogalkotói felkérésére benchmark adatokat gyűjtött a biomassza erőművekről annak érdekében, hogy a készülődő METÁR-rendszerben az átvételi árak és működési feltételek tekintetében megfelelő ösztönzési rendszer kerülhessen kiépítésre. A BEE egy lépéssel továbbment, és a begyűjtött adatok ismeretében ajánlást tett a megtérülést biztosító átvételi árakra a biomassza-erőművek esetében. Az egyesülés számításai szerint a jelenlegi átlagos 29,6 Ft/kWh-ás átvételi árral szemben a METÁR-nak 37 és 45 forint közötti átvételi árat kellene nyújtania ahhoz, hogy zöld mezős beruházások valósulhassanak meg.

A nemrég megjelent METÁR-koncepció kapcsán a Biomassza Erőművek Egyesülése a mai napon sajtótájékoztatón mutatta be, hogy milyen átvételi árak mellett lehet versenyképes a készülődő hazai megújulóenergia-ösztönzési rendszer. A BEE METÁR-rendszerhez kapcsolódó benchmark modelljét az egyesülés főtitkára Rudolf Péter, Fernezelyi Ferenc, a Dalkia Energia Zrt. kereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái