Előfizetői tartalom

Durva gázolajár emelés! - Akár 450 forintot is fizethetsz

Portfolio
Kedden jelentős mértékben, literenként 16 forinttal kerül feljebb a gázolaj ára, így az átlagosan eléri majd a 417-418 forintos magasságot. Ezzel ráadásul nincs még vége a szenvedésnek, hiszen a januártól életbe lépő áfa-emelés további közel hét forinttal emeli majd az árat. Mivel az egyes kutak árképzése akár jelentős mértékben is eltérhet egymástól, a jellemzően drágább autópályák melletti töltőállomások közül januártól akár olyanba is belefuthat az autós, ahol közel 450 forintért mérik a dízel literjét.

November 1-től jelentős mértékben, literenként 13 forinttal emelkedik a gázolaj jövedéki adó terhelése, mely (ahogy azt az utóbbi években már láthattuk) egy az egyben és azonnal beépül majd a fogyasztói árakba. Az áremelkedés azonban még ennél is nagyobb mértékű lesz, hiszen a jövedéki adó emelésével párhuzamosan automatikusan nő az áfa teher is. Ennek hatására további...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái