Előfizetői tartalom

Izmos gyorsjelentés a Richtertől

A várakozásoknál jóval magasabb profit számokat tett közzé ma reggeli harmadik negyedéves gyorsjelentésében a Richter, melynek üzemi és nettó profitja 20%-kal haladta meg a Portfolio.hu által összeállított konszenzusban szereplő értékeket. Az egyszeri tételek nélkül számított eredmény még ennél is jelentősebb felülteljesítést mutat. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai: - a hazai piacon komoly profit csökkenés érződik, ami a negyedik negyedévtől még durvább lesz; - az orosz piac erős, a csökkenés a bázis időszaki előszállítások miatt következett csak be; - az USA piacon ismét csökkenés történt, amire számítani lehetett; - a Polpharma per jelentős, 8,1 mrd Ft-os egyszeri tételt generált; - a költséget kordában tartotta a cég; - a román és ukrán piacon, valamint a Hungaropharmánál jelentős vevői értékvesztéseket számolt el a cég: ez is a piaci bizonytalanságokat erősíti; - a cash állomány ismét emelkedett, elsősorban a gyenge negyedév végi forint árfolyam miatt. A papírok árazás nem mutat kiugró értéket hisztorikusan, relatív értelemben pedig a megszokott prémium mutatkozik, ami elsősorban az originális kutatásoknak tudható be. E tekintetben újabb hír a jövő év első hónapjaiban várható, ami szinte biztosan jelentős kilengést fog okozni a részvény árfolyamban. Addig azonban marad a hazai piaccal kapcsolatos hatalmas bizonytalanság a piaci szereplők figyelmének fókuszában.

Profit. A Portfolio.hu által összeállított elemzői konszenzus és a tény számok összevetése alapján látható, hogy a bevétel és a bruttó fedezet szintjén a vártnak megfelelő, üzemi és nettó profit szintjén azonban a várt feletti számokat ért el a társaság mind a riportált, mind az egyszeri tételektől tisztított sorokon. (A tisztított nettó profit esetében adóhatással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés