Előfizetői tartalom

Marad a törékeny hangulat (Quaestor)

Portfolio
Az előttünk álló héten továbbra is főként az európai fejlemények határozzák meg a befektetői hangulatot. A piaci szereplők kiemelt figyelemmel kísérik az új, formálódó olasz és görög kormányok összetételét és első nyilatkozataikat, azonban az Egyesült Államokból érkező vállalati eredmények és makrogazdasági adatok is szerepet kaphatnak. A politikai bizonytalanság az olasz és görög szakértői kormányok megalakításával jelentősen csökkent, s az euró visszanyerte veszteségeinek egy részét, de megítélésünk szerint ez még önmagában nem oldja meg sem Olaszország, sem pedig Görögország finanszírozási gondjait, ezért a piaci hangulat törékeny maradhat. A fennálló jelentős bizonytalansági tényezők következtében volatilis kereskedésre számítunk, határozott irány kialakulására csekély az esély.

Kedden az eurozóna harmadik negyedéves GDP-becslése, a brit infláció, a német Zew befektetői hangulatindex lehetnek piacmozgató adatközlések a délelőtt folyamán, majd délután az amerikai kiskereskedelmi forgalom és a new york-i körzet feldolgozóipari teljesítménye emelhető ki. Szerdán Japánban ismét jegybanki kamatdöntés lesz, emellett brit foglalkoztatási adatok, valamint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés