Előfizetői tartalom

TVK: odacsapott az iparág

A TVK számára releváns, amúgy sem túlzottan acélos iparági környezet jelentős mértékben romlott a harmadik negyedévben, ami alól természetesen a hazai cég sem tudta kivonni magát, így a TVK roppant gyenge eredmény számokat tett közzé ma reggel. A társaság ugyanis még EBITDA szinten is csak minimális pozitív eredményt tudott elérni. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai: - az év első felében is gyenge iparági környezet jelentősen tovább romlott; - az alapanyagárak stagnálása mellett a végtermék árak jelentősen estek; - a harmadik negyedéves EBITDA így minimális pluszt mutat; - az üzemi cash flow már 12 havi gördülő értékben is mínuszt mutat, amire még nem volt példa; - a nettó hitelállomány kismértékben tovább csökkent. A gyorsjelentés az iparági tényezők és a kilátások miatt alapvetően negatívan értékelhető, pozitív ugyanakkor, hogy az EBITDA a pozitív tartományban tudott maradni még egy ilyen gyenge környezetben is. Az árfolyam reakció vélhetően semleges lesz, ugyanakkor az illikvid részvények piacán bármi elképzelhető. A globális vegyipari szektor alapján mindenesetre nem az látható, hogy fundamentális oldalon gyökeres fordulat állna be az elkövetkező hónapokban a TVK esetében.

A társaságot továbbra sem követ egyetlen elemző sem olyan szorosan, hogy profit becslést is adott volna, így várakozáshoz nem hasonlítható az eredmény. Az iparági környezet további jelentős mértékű romlásának következtében a TVK profitabilitása tovább romlott a második negyedévihez képest, s az EBITDA mindössze 900 m Ft lett, így a 12 havi gördülő érték tovább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés