Előfizetői tartalom

Moszkva a "grúz forgatókönyvvel" fenyegeti Európát

Az orosz vezetés a törvényhozási és az elnökválasztás már jó előre ismert végeredménye ellenére lázas választási kampányt folytat. Az országos tévécsatornák minden áldott este a "néppel" folytatott 3-4 órás Medvegyev- és Putyin párbeszédeket közvetítenek, élő adásban - már csak azért is, hogy kiszorítsák a képernyőről a még mindig veszélyesen népszerűnek tartott kommunista pártvezért, Gennagyij Zjuganovot. Remélhetőleg a kampány részének tekinthetjük azokat a moszkvai nyilatkozatokat is, amelyek szerint háborús konfliktussá válhat a Kaszpi tenger mélyi kőolaj - és földgáz szállítás ügye.

Ez azt követően merült fel, hogy az egymással - éppen a lelőhelyek hovatartozása miatt - perben-haragban álló Türkmenisztán és Azerbajdzsán november 20-án hathatós nyugati közreműködéssel megállapodást kötött a legértékesebb földgáz lelőhelyeket rejtő Kaszpi tengeri felségvizeken kitermelt földgáz türkmén területről Azerbajdzsánon át az európai országokba történő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés