FONTOS Zsiday Viktor: Magyarország spirálba került
 
Előfizetői tartalom

Moszkva a "grúz forgatókönyvvel" fenyegeti Európát

Gereben Ágnes
Az orosz vezetés a törvényhozási és az elnökválasztás már jó előre ismert végeredménye ellenére lázas választási kampányt folytat. Az országos tévécsatornák minden áldott este a "néppel" folytatott 3-4 órás Medvegyev- és Putyin párbeszédeket közvetítenek, élő adásban - már csak azért is, hogy kiszorítsák a képernyőről a még mindig veszélyesen népszerűnek tartott kommunista pártvezért, Gennagyij Zjuganovot. Remélhetőleg a kampány részének tekinthetjük azokat a moszkvai nyilatkozatokat is, amelyek szerint háborús konfliktussá válhat a Kaszpi tenger mélyi kőolaj - és földgáz szállítás ügye.

Ez azt követően merült fel, hogy az egymással - éppen a lelőhelyek hovatartozása miatt - perben-haragban álló Türkmenisztán és Azerbajdzsán november 20-án hathatós nyugati közreműködéssel megállapodást kötött a legértékesebb földgáz lelőhelyeket rejtő Kaszpi tengeri felségvizeken kitermelt földgáz türkmén területről Azerbajdzsánon át az európai országokba történő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái